Warning: The magic method Visual_Form_Builder::__wakeup() must have public visibility in /customers/2/7/7/63an.se/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/visual-form-builder.php on line 68 Warning: The magic method Visual_Form_Builder_Form_Display::__wakeup() must have public visibility in /customers/2/7/7/63an.se/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/public/class-form-display.php on line 35 Protokoll från Styrelsemöte 2008-08-18 – 63:an

Protokoll från Styrelsemöte 2008-08-18

63:ans samfällighetsförening i Storvreta

Protokoll fört sammanträde med styrelsen

 

Datum: 2008-08-18

Plats: Kvarterslokalen

Närvarande: P O Dovner, Sture Hortlund, Lars-Gunnar Larsson, Björn Stålnacke, Richard Widman (gårdsfogde) och Vera Andersson (suppleant).

Frånvarande: Bo Söderlund

 

1. Sammanträdet förklarades öppnat av Björn Stålnacke.

 

2. Vera Andersson åtog sig att föra protokollet.

 

3. Lars-Gunnar Larsson och P O Dovner utsågs till justeringsmän.

 

4. Styrelsen godkände förslaget till dagordning.

 

5. Genomgång av föregående protokoll. Ingen kommentar.

 

6. Genomgång med gårdsfogde

Richard/Fogden har under sommaren sysselsatt sig med diverse underhållsarbete av kvarterslokalen, t ex målat fönsterbläck, fönsterfoder, ordnat dörrbroms, persiennrenovering. Fogden föreslår att ramen runt sandlådan i kvarterslokalens lekpark, samt balansbrädan oljas in vid höststäden.

Påpekar att hela ytterväggen vid ”groventrén” behöver målas om till våren.

Fogden berättar att han ofta finner kvarteslokalen olåst, med öppna fönster och lyset på, vill uppmana föräldrar eller de som lånar ut nycklar att gå och titta till när någon har lånat lokalen.

Ber Björn ytterligare att kolla upp via sin kontakt vilken lampa som ska köpas in till garagelängorna, den ska alltså ha funktionerna: att automatiskt tändas/släckas vid mörker/ljus, rörelsedetektor mm.

Sture har sett att kylskåpet behöver frostas av.

 

7. Försköning av området

Bänkar – Björn visar bilder och priser på olika bänkar som vi kan ha vid kvarterslokalen. De flesta röstar för att vi införskaffar bänkar-och-bord-i-ett, s.k. ”picknickmodell”. Inget beslut tas, frågan kommer att tas upp igen till våren 2009.

Kommunens lekpark – Björn har haft ytterligare kontakt med personer på kommunen för att få besked om vad de tänker göra åt ”sin” lekpark(er). Dock utan resultat. Björn kommer att be om ett fysiskt möte med någon från kommunen så att denne tillsammans med någon från styrelsen kan gå runt och titta.

Sven Gulliksson (Sk. 110) har meddelat styrelsen att han har talat med Anders Eriksson vid Uppsala kommun om den borttagna södra lekplatsen. Anders Eriksson menar att lekplatser som kommunen anlagt skall upprätthållas varför den rivna lekplatsen bör återställas.

Grus – Vad gäller försköning av torget kommer priset för bärlager och grus bli omkring 1500kr, dock tillkommer frakt som förmodligen kostar minst lika mycket, enligt Björn. Tillkommer gör även hyra av maskin att packa med. Styrelsen planerar att på samma gång köpa grus till gamla sandlådan som ska täckas igen, deadline att få klart sandlådan i höst! Till nästa möte kollar Björn upp mer exakta priser. Förslagsvis kan Rådman hämta den jord som kommer att grävas ur.

Växter – Vera hade till uppgift att kolla upp priser för växter till torget, det är dock inte helt klart, väntar på offert från Splendor Plant och Funbo Plantskola. Vera uppskattar att priset landar på drygt 4000kr, (ex moms) plus frakt. Hon återkommer om exakta priser och får till uppgift att ta reda på när de olika växterna bör planteras, höst eller vår.

 

8. Höstens städdag

Datumet för städdagen blir 18 oktober. Kallelse ska ut i början av oktober, men Vera ber webbmaster att lägga ut info på hemsidan redan nu (när protokollet är justerat och klart) om att det är det datumet som gäller. Under nästa styrelsemöte går vi igenom aktiviteterna inför städdagen.

 

9. Ekonomi

Sture informerade om det ekonomiska läget. Det ser bra ut. Hela 61 av 63 hushåll har betalat in sina medlemsavgifter hittills. Och några har redan betalat in sina garageavgifter. Elförbrukningen ligger bra till, Sture har förlängt avtalet med fast pris.

 

10. Genomgång av aktivitetslista.

Ingen kommentar förutom…

En av aktiviteterna rör det stundande 30-årsjubiléet och styrelsens medlemmar kom med många idéer, än så länge bara på idéstadiet därför listas här alla förslag;

Mat från cateringfirma, låna en grilltunna från ex SIK och grilla tillsammans, helstekt oxe/gris, delvis knytis och 63:an bjuder på tårta, smörgåstårta och kaffe, säcklöping tävla Gryning-Skymning, Ålandsresa, ballonger med 63 på, partytält, tipsrunda som ex handlar om området, femkamp, armbrytning, ”arbetsbyte” med grannföreningen vilket innebär att de jobbar/serverar på vår fest och vice versa, bjud hit 4H med djur, kubb, musiktävling, dragkamp, lagtävlingar med blandat vuxna och barn, stafetter, tävling håll en badboll i luften, kräftskiva… Tidpunkt för jubileumstillställningen inte bokad – ett förslag var dock i slutet av augusti. Vera ber webbmaster lägga ut på hemsidan att styrelsen tacksamt tar emot fler förslag och idéer från boende i 63:an.

 

10. Övriga frågor.

 

11. Nästa styrelsemöte är bokat måndagen den 22 september kl.19.00 i Kvarterslokalen.

 

 

Vid protokollet

 

Vera Andersson

 

 

 

Justeras

 

P O Dovner                         Lars-Gunnar Larsson


Publicerat

i

av

Etiketter: