Warning: The magic method Visual_Form_Builder::__wakeup() must have public visibility in /customers/2/7/7/63an.se/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/visual-form-builder.php on line 68 Warning: The magic method Visual_Form_Builder_Form_Display::__wakeup() must have public visibility in /customers/2/7/7/63an.se/httpd.www/wp-content/plugins/visual-form-builder/public/class-form-display.php on line 35 TV/BB/Tel – 63:an

TV/BB/Tel

TV/Bredband/IP-telefoni

Kabelnätet

Alla hushåll i föreningen är anslutna till samma kabelnät för TV, Bredband och IP-telefoni. Com Hem har en kabel ansluten till en mottagningspunkt i en av garagelängorna i området. Från den går det kablar i marken i ett s.k. stjärnnät ut till alla våra fastigheter och mynnar i ett uttag på respektive våningsplan. Signalen förstärks på vissa punkter i nätet för att få god signalstyrka även ut till nätets ytterområden.

TV

Vi har Com Hem som programleverantör. De kan i nuläget erbjuda c:a 150 digitala kanaler, varav drygt 20 HD-kanaler, och ett grundutbud av drygt 10 analoga kanaler. Utbudet förväntas öka med tiden.

De analoga kanalerna kan ses på alla TV-apparater anslutna till TV-uttaget medan de digitala kanalerna måste anslutas med en digital-box däremellan. TV-apparaterna har numera ofta ett digitalkort inbyggt i TV’n vilket ersätter digital-boxen. Det behövs en digital-box till varje TV-apparat. Alla våra fastigheter har fått en digital-box  från Com Hem. Boxen är personlig och kan tas med vid flytt. En nyinflyttad familj kan därför behöva beställa en ny digital-box.

TV-avtalet

Enligt det gällande avtalet mellan samfälligheten och Com Hem får alla fastigheter utbudet ”TV Medium 8 Favoriter” för den avgift som betalas till samfälligheten (ingår alltså i den årsavgift som samfälligheten tar ut). Vill man ha kanaler utöver detta utbud får man själv abonnera på dessa och blir då fakturerad av Com Hem. För att se vad som finns att köpa till så gå in på Com Hems hemsida www.comhem.se.

Bredband

Du kan ansluta din dator via samma kabelnät till internet. Anslutningen måste göras via ett modem. Com Hem kan leverera data med en hastighet av 500 Mbit/s i sitt nät. Inom vårt område finns det fastigheter som utnyttjar 100 Mbit/s så vårt nät tycks klara den hastigheten och säkert mer. Enligt vårt avtal med Com Hem får vi 50 Mbit/s i vårt pris och alla har fått ett modem anpassat för 50 Mbit/s, om man inte valt högre hastighet. Vill man öka hastigheten får man själv beställa det hos Com Hem och bli fakturerad för merkostnaden. Högre hastighet kräver nytt modem.

IP-telefoni

Enligt vårt avtal med Com Hem kan vi också ringa via kabelnätet och Com Hem. Detta kräver att man anmäler till Com Hem att man avser att utnyttja tjänsten. Man får då nödvändig utrustning att koppla in. Man kan också begära att de ordnar med överflyttning av ert gamla telefonnummer.

Felanmälan

Vid fel tar du själv kontakt med Com Hem och rapporterar felet eller begär support. Skulle ditt fel vara av allmänt intresse för samfälligheten är du välkommen att informera styrelse. För kontaktuppgifter se vår länksamling på hemsidan.

Avgifter

De tjänster som ingår i vårt avtal med Com Hem betalas via samfälligheten. Endast det du utnyttjar utöver avtalet skall du betala via faktura till Com Hem. På fakturorna står uppräknat vad du beställt med ordinarie priser. Du ska dock ha en Gruppavtalsrabatt på samma belopp som utbudet i avtalet kostar. Endast merkostnaden skall du betala.